[right]بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
2كيلو سمك سردين او سمك فسيخ
ملح خشن
شطة
زيت
الطريقة:
ينظف السمك بالدقيق والخل جيدا
تنزع الراس
يصفى جيدا من الماء ويجفف بقماشة نظيفة لايكون فيه اى اثر للماء
نضع الملح على كل سمكة من الداخل والخارج
نحضر صينية كبيرة ونفرشها بالورق الابيض العادى
نرص عليها السمك المملح بجوار بعض
نضع الصينية فى الهواء بعيدا عن الاتربة والشمس والحشرات وتغطى بشىء خفيف شاش مثلا
تتركها الى ان يجف السمك تماماممكن يوم او نتركة الليل كله
نضع فى برطمان نظيف كمية ملح قليل وشطة حسب الطلب
نكبس السمك فيه ولانترك مكان للهواء علشان لايتغير طعمه
نضع ملح قليل على الوجه ونكمل البرطمان زيت
نغطى البرطمان باحكام تام
نتركة حتى يتخلل ويصبح فسيخ من اسبوعان الى ثلاثة او شهرالمهم ان لايصله هواء ويكبس جيدا
ثم يقدم
بالهنا والشفا