منحة القاضى عضو برونزى
عدد المساهمات : 1457 النقاط : 3417 تاريخ التسجيل : 26/05/2009 الاقامة : جدة العمل : مدرسة لغة انجليزية المزاج : لا اله الا الله محمد رسول الله اضف تعليق : مايلفظ من قول الالديه رقيب عتيد
| موضوع: السمك البلطى المشوى الخميس أكتوبر 29, 2009 12:48 am | |
| المقادير 1كيلو سمك بلطى وسط
الحشو: 2بصلة كبيرة شرايح 3حبة فلفل اخضر رومى بقدونس مفروم التتبيلة: راس ثوم مفروم عصير 4ليمون
شطة حارة كمون صحيح ملح فلفل خل للشوى: ردة
الطريقة
نفتح السمك من بطنها (مساحة تكفى لادخال الحشو)
(لانزيل قشر السمك الخارجى حتى لا يلتصق بالنار)
ننظف السمك من الداخل بالدقيق والخل ونشطفه بالماء ويجفف
الخاطة:
نقطع البصل حلقات والفلفل
نضع عليهم ملح وفلفل
نحش بهم قلب السمك
ندهن السمك من الخارج خفيفا بخليط زيت وليمون
نغطى السمك من الخارج جيدا بالردة
نشوى السمك اما على شواية كهرباء او على صاج على النار او فى فرن العيش البلدى(اونبعته الفرن)
التتبيلة نضع الثوم المفروم وعصير الليمون والفلفل والملح والكمون الصحيح والشطة
نسخنها على النار
نضع السمك المشوى فى التتبيلة بمجرد نزوله من على النار بس مش كتير
نضع السمك فى اناء ونغطيه علشان يطرى
ويقدممع سلطة خضراء ورز صيادية وسلطة طحينة ....
| |
|