منتديات خير الزاد
الرجاء من الإخوات عدم وضع الصور الخاصة أو تنزيل أغانى أو افلام أو مواضيع مخالفة للشريعة الإسلامية و نرجو من الله أن نقضى معًا وقتا مفيدا .... أختى >>> اجعلى بصمتك فى صفحات المنتدى فى طاعة ولاتجعليها فى معصية ... أخلصى النية...احتسبى الاجر عند الله ... انشرى الخير فى كل مكان ولا تنتظرى الأجر من البشر ... حاسبى نفسك...إعلمى أن ماتكتبيه سيسجل فى صحيفتك وسترايه يوم القيامة إما لك أو عليك ... فاحرصى على أن لاتكتبى الا ما يرضى الله عز وجل فلاتكتبى بكفك غير شىء يسرك يوم القيامة ان تريه......



 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
الرجاء من الإخوة الأعضاء عدم وضع الصور الخاصة أو تنزيل أغانى أو افلام أو مواضيع مخالفة للشريعة الإسلامية و نرجو من الله أن نقضى معًا وقتا مفيدا .... أختى أخى >>> اجعل بصمتك فى صفحات المنتدى فى طاعة ولاتجعلها فى معصية ... أخلص النية...احتسب الاجر عند الله ... انشر الخير فى كل مكان ولا تنتظر الأجر من البشر ... حاسب نفسك...إعلم أن ماتكتبه سيسجل فى صحيفتك وستراه يوم القيامة إما لك أو عليك ... فاحرص على أن لاتكتب الا ما يرضى الله عز وجل فلاتكتب بكفك غير شىء يسركيوم القيامة ان تراه......

شاطر | 
 

 اطباق من البطاطا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
منحة القاضى
عضو برونزى
عضو برونزى
avatar

انثى
عدد المساهمات : 1457
النقاط : 3417
تاريخ التسجيل : 26/05/2009
الاقامة : جدة
العمل : مدرسة لغة انجليزية
المزاج : لا اله الا الله محمد رسول الله
اضف تعليق : مايلفظ من قول الالديه رقيب عتيد

مُساهمةموضوع: اطباق من البطاطا   الأحد يناير 17, 2010 12:54 pm


المقادير
عدد 5 وحدات بطاطا
1/4 م ص ملح
1/4 ك زبدة
2 بيضة
رشة فانيليا
1/2 ك سكر أبيض
1/2 ك قرفة ( او حسب الرغبة)
2 معلقة لبن ( كامل أو خالى الدسم حسب الرغبة)

للوجه
3 م ك دقيق
1/4 ك زبده طرية
3/4 ك سكر بنى
1/4 ك عين جمل ( أو أى مكسرات )

الطريقة
فى البداية نحمى الفرن ونضع به قطع البطاطا ونشقها من النصف حتى تستوى وممكن تقشرى البطاطا وتسلقيها أو تسلقيها بقشرها وبعدين هنقشرها أى طريقة مش مهم كله بيدى نفس الطعم
نتركها تبرد ونقشرها ونهرسها كويس

ثم نضيف عليها باقى المكونات
البيض- الفانيليا- القرفة - الزبدة- واللبن وطبعا السكر




ثم نخلطهم جيدا ممكن بالمضرب الكهربائى بتاع الكيك
او بالشوكة ونضعها فى صينية بايركس أو فخار مثلا للفرن






الأبيض ده قطع من الزبدة
على فكرة ممكن نضيف مكسرات مع الخليط أو زبيب أو جوز هند
اللى تحبيه وكله حسب زوقك




فى إناء آخر نقوم بخلط الزبدة والسكر البنى و الجوز والدقيق ونخلط كويس لغاية أما نعمل عجينة




ثم نوزع الخليط ده على وجه خليط البطاطا







ندخلها فرن متوسط الحرارة مسخن سابقا لمدة تقريبا 30 دقيقة
أو حتى يتلون الخليط اللى على الوجه باللون البنى و يصبح كريسبى مقرمش يعنى










طريقة اخرى




المقادير


2 كيلو بطاطا مسلوقة
1 كوب لبن حليب
6 م/ك نشاء
2 م/ك بكينج بودر
3 م/ك زبدة
م/ك فانيليا

الطريقة

تهرس البطاطا جيدا وتضاف اليها كل المكونات

النشاء يذاب فى البن

ان كانت فيها اجزاء جامدة
ممكن وضعها فى الخلاط

لحد ما تكون اثقل من عجينة الكيك

توضع فى الصينية المدهونة بالزبدة ومغطاة بالدقيق
ويكون الفرن ساخن
تترك لمدة 3/4 ساعة




بالهنا والشفا






طريقة اخرى

صينية البطاطا بالبشاميل


المقادير :
1 كيلو بطاطا حلوة
2/1 كيلو حليب
كوب صغير دقيق
2 ملعقة سمن
مكسرات و زبيب
ملعقة صغيرة جدا قرفة بودرة
الطريقة :
بطاطا حلوة مسلوقة جدا فى ماء ثم تقشر
لعمل الباشاميل :
نضع السمن على النار حتى يسيح ثم نضيف الدقيق ونقلب جيدا حتى يصفر قليلا
نضيف الحليب المغلى ( قليلا قليلا ) مع التقليب المستمر حتى يصبح المزيج كالمهلبية الثخينة نوعا ما
نقوم بهرس البطاطا فى وعاء حتى تصبح كالكريمة ثم نضع القليل من الباشاميل ونضيف المكسرات والزبيب ثم ندهن وعاء للفرن بالسمن ثم نضع قليلا جدا من الباشاميل ثم نضع البطاطا ثم نضع باقى الباشاميل على الوجه مكونا طبقة رقيقة جدا من اللون الأبيض ثم نضعها فى الفرن حتى نحصل على اللون الوردى
وبالهناء
هذا الطبق يشبه صينية القرع العسلى







بطاطا بالقشطة


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيلو بطاطا (الحلوة)
10 ملاعق قشطة
2ملعقة بقسماط
بيضة
2ملعقة سكر بودر
رشة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة سمن
مكسرات حسب الرغبة
الطريقة
تسلق البطاطا حتى تصبح طرية ونتركها حتى تبرد
ثم نهرسها جيدا ونضع عليها بقية الاضافات كلها ( ونترك القليل من القشطة لوضعها على الوجه)وفى صينينة نقوم بدهنها ونرش البقسماط كطبقة ثم نضع خليط البطاطا ومن على الوجه ندهن قشطة ونرش عليها المكسرات المجروشة ثم ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة ونشغل الفرن من اعلى لكى تاخذ اللون الذهبى الجميل.
وبالهنا والشفاء




شكلمة البطاطا

كيلو بطاطا واسلقيها

ثم اهرسيها او ضعيها في مفرمة الخضار

وحضري المقادير التاليه :



بيضتان نص كوب عسل نحل

نص ملعقة قرفه ناعمه مطحونه

للتجميل :

جوزهند مبشور



الطريقه :

تخلط البطاطا المهروسه جيدا مع كل المقادير

تدهن صينيه بالسمن وتبطن بالدقيق

ثم توضع فيها الخلطه

تفرد في الصينيه وتقسم حسب الرغبه

تجمل بجوز الهند او باي مكسرات تفضليها

تدخل الفرن حتي يحمر الوجه

تترك لتبرد ثم تقدم


وبالهنا والشفااااااااااااااااا












_________________












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://faw306.ahlamontada.net
منحة القاضى
عضو برونزى
عضو برونزى
avatar

انثى
عدد المساهمات : 1457
النقاط : 3417
تاريخ التسجيل : 26/05/2009
الاقامة : جدة
العمل : مدرسة لغة انجليزية
المزاج : لا اله الا الله محمد رسول الله
اضف تعليق : مايلفظ من قول الالديه رقيب عتيد

مُساهمةموضوع: رد: اطباق من البطاطا   الأحد يناير 17, 2010 1:05 pm

و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة

جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق





























اختبار تضاعف العجينة









































وصحتين وهنا



_________________












الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://faw306.ahlamontada.net
 
اطباق من البطاطا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات خير الزاد  :: زاد الاسرة المسلمة :: الحلويات والمشروبات-
انتقل الى: